Effectmeting voor beschermd wonen

Er is nu een prachtig instrument om de effecten van hulpverlening te meten bij Beschermd Wonen. Dit instrument, de Beschermd Wonen Monitor,  is opgebouwd vanuit de leefwereld van cliënten en sluit daarom naadloos aan op de gedachte van waaruit het Keurmerk Beschermd Wonen is ontwikkeld. Het keurmerk stelt de bewoners centraal.

Met de Beschermd Wonen monitor worden de effecten letterlijk zichtbaar. Zo kunt u makkelijk sturen op effecten en resultaten en hebt u een geweldig instrument in handen dat leidt tot meer zelfsturing bij hulpverleners en teams. Daarnaast krijgen uw cliënten meer inzicht in hun eigen problematiek, waardoor de zelfredzaamheid wordt bevorderd. Directe meting van effecten, direct inzicht in resultaten.

De “Beschermd Wonen Monitor”  vermindert de administratieve druk enorm; per hulpverlener scheelt dat soms wel duizenden euro’s per jaar. Geld dat beter gebruikt kan worden waar het voor bestemd is: uw cliënten.  Dit instrument is voorzien van een App om samen met de cliënt de scores te bepalen, er is de  mogelijkheid om in de app doelen en notities te maken en daarmee over volledig hulpverleningsplan te beschikken. Daarnaast wordt alle data ontsloten in een prachtig dashboard voor het eigen kwaliteitssysteem en geeft daarmee informatie om eventueel te verantwoorden. Kortom en prachtig instrument met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, werkt via internet ( en de app ook zonder verbinding) dus geen ICT-vraagstukken. Het systeem kan worden uitgebreid met Dossier functie en daarmee is de Beschermd Wonen Monitor geschikt voor zowel kleine als grote organisaties.

Hoe werkt het?

De Beschermd Wonen Monitor is een mooi instrument om effecten van deze vorm van begeleiding  te meten en direct inzichtelijk te maken. Voor zowel de hulpverlener als de cliënt wordt de voortgang grafisch weergegeven. De metingen worden gedaan op deze thema’s:

  • sociale vaardighedenIngevulde Hoofdzaken Ster nieuwe kleuren
  • zelfstandigheid
  • behandeling en stabiliteit
  • financiën en administratie
  • sociaal netwerk
  • dagstructuur
  • verslaving
  • doelen en motivatie

Naast deze vorm van effectmeting  is WOESD ontwikkelaar van het keurmerk Beschermd Wonen.

Mocht u  geïnteresseerd zijn neem dan gerust contact met ons op door een mail sturen aan info@woesd.nl.

Tags:
234 Reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.